Ka ndërruar jetë nga Covid19 basketbollisti beratas dhe arbitër i ndeshjeve të volejbollit, Petraq Gjogu. 72 vjeçari ishte i shtruar prej 2 javësh në Spitalin Covid në Tiranë. Ai ndodhej prej disa ditësh i intubuar dhe nuk mundi dot ta fitojë betejën me Coronavurusin

Lajmi për ndarjen e tij nga jeta preku zemrat e gjithë dashamirësve të sportit beratas,që e kujtojnë atë me nostalgji. 72 vjeçari Petraq Gjogu ka qënë basketbollist i ekipit të Tomorrit deri në vitet ’90 dhe më pas ai u emërua gjyqtar i ndeshjeve të volejbollit në vend

Në vitin 2001,Gjogu u emërua Kryegjyqtar i Kolegjit te Arbitrave për volejbollin në Berat. Pas lajmit për vdekjen e tij, ka qënë i menjëhershëm edhe reagimi i selisë së PD Berat, ku Gjogu ishte pjesë e strukturave të saj që pas viteve ’90

Kryetari i PD Berat, Gazmend Azizi,duke e cilësuar 72 vjeçarin Gjogu “demokrat të orëve të para” i ka përcjellë familjes ngushëllimet e përzemërta