Nëna vendosi spirale kundër shtatzënisë, por diçka shkoi keq, foshnja lind duke e mbajtur atë në dorë

Një fotografi e një fëmije të porsalindur që mban spiralen që e ëma e kishte vendosur në mitër kundër shtatzanisë është bërë virale. Nëna 34 vjeçare e cila tashmë ka dy fëmijë të tjerë e kishte futur pajisjen intrauterine IUD dy vjet më parë.

Sidoqoftë, spiralja nuk e bëri punën e saj dhe ajo mbeti shtatzënë, duke lindur në Spitalin Ndërkombëtar Hai Phong, në Hai Phong, Vietnam. Gjatë punës, IUD doli së bashku me foshnjën, e cila e mbante në dorë.

Tran Viet Phuong, një obstetër në spital, vuri re zhvillimin e mrekullueshëm dhe bëri një fotografi që u nda javën e kaluar në kanalet e mediave sociale të spitalit, ku mori mijëra pëlqime, komente dhe aksione.

Phuong tha Pas lindjes, mendova se mbajtja e pajisjes ishte interesante, kështu që bëra një fotografi. Asnjëherë nuk kam menduar se do të marrë kaq shumë vëmendje.

Mbështjelljet supozohet se parandalojnë që spermatozoidi të jetë në gjendje të fekondojë vezët e një gruaje duke lëshuar bakër ose hormone pasi të futet në mitër, por Phuong tha që IUD e nënës mund të jetë shkëputur nga pozicioni i saj origjinal, duke e bërë atë jo të efektshëm

Është e qartë se ky nuk ishte rezultati që mamaja kishte parashikuar kur ajo vendosi IUD in, por me sa duket ajo tani lehtësohet se djali i saj ka lindur i shëndetshëm