Presidenti Donald Trump ka refuzuar të pranojë fitoren e Joe Biden dhe premtoi të fillojë ndjekjen penale të çështjeve për të siguruar kush është fituesi i ligjshëm.

Në një deklaratë të lëshuar përmes fushatës së tij, Trump tha se “Joe Biden po nxiton të paraqitet në mënyrë të gabuar si fituesi”, me ndihmën e “aleatëve të tij të medias”.

Trump këmbënguli se fitorja e Biden ishte mashtruese dhe se fletët e votimit për Biden ishin “mashtruese, të prodhuara ose të hedhura nga votues të vdekur”, dhe njoftoi se ekipi i tij ligjor do të fillojë ndjekjen penale të çështjes në gjykatë duke nisur nga dita e hënë.

“Votat ligjore vendosin se kush është president, jo media e lajmeve,” deklaroi Trump.

Përveç proceseve gjyqësore të Trump, rinumërimet pritet të bëhen në disa shtete. Fushata Trump ka sugjeruar që do të kërkojë një në Wisconsin, ku Biden fitoi me pak më shumë se 20,000 vota, ndërsa sekretari i shtetit i Xhorxhias, Brad Raffensperger, tha të Premten se “do të ketë një rinumërim në Gjeorgji”.

Në një konferencë shtypi në Filadelfia të Shtunën, avokati i Trump, Rudy Giuliani, pretendoi të ketë siguruar dëshmitarë që panë mashtrimin me votat gjatë ditëve të fundit. (A.M/Faxweb.al)