Po na u mbushën spitalet, do zgjedhim kush do trajtohet i pari nga pacientët

Ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu, e ka përdorur fjalën e saj në Kuvend tërësisht për propagandë, duke thënë se gjendja e spitaleve në vendin tonë është më e mirë se në të gjitha vendet e tjera të rajonit.

Sa i takon mbingarkesës në spitale, Manastirliu tha se në momentin kur nuk ka më vende të lira, do të ketë një përzgjedhje të pacientëve se kush do trajtohet më parë.

“Shqipëria ka marrë 70 pikë njëosj siRumania dhe më shumë se vendet e ballkanit perëndimor, pikët më të larta janë për trajtimin e tumorit të gjirit, të tuberkulozit të sëmundjeve pulmonare, mbulimi vaksinat etj.

Këto janë vlerësime që ne marrim jo nga organizata të pacertifikuara por nga revista prestigjoze në të cilat punojnë më shumë se 5000 bashkëpunues akademik. Më lejoni që shumë shkurt të ndalem te çfarë situate po kalojmë, duke marrë lejen tuaj për të cituar disa fjalë të drejtorit të përgjithshëm të OBSH.

“Atje ku ka patur përçarje politike në nivel kombëtar është vënë re mungesë respekti për shkencën dhe punonjësit e mjekësisë. Ndaloni përdorimin politik të Covid, pandemia nuk është futboll politik. Pandemia është përdorur edhe pa ardhur rasti i parë në vendin tonë. Ne nuk jemi ndalur për asnjë moment punën në këtë kohë shumë sfiduese.

Stafet tona kanë 8 muaj që rrezikojnë jetën. Është fenomen i përhapur ai që përmend dhe kritikon kreu i OBSH. Ping pongu politik është sporti i lojën që ka nisur ende pa filluar pandemia. Sot flasim për kapacitete por më herët i kanë bërë thirrje Kavajës çohuni se do ju sjellin karantinën.

Nuk po flas për testet se vendosin objektiva të pavlerësuara nga pikëpamja shkencore. Sduan ta kuptojnë se vendimet e qeverisë janë të bazuara nga komitetë ekspertësh. Strategjia e vjeshtë dimrit përfshin numrin e rritjes së testimeve. Nga qershori deri më sot është 4 fishuar numri i testeve. Strategjia jonë përfshin dhe rritjen e numrit të stafeve.

Kjo luftë kërkon bashkëpunimin e qytetarëve, ndaj që e gjithë sakrifica të mos shkojë kot çdo qytetar duhet të respektojë vendosjen e maskës dhe higjenës personale. Unë e di që qytetarët presin gjithmonë dicka të re.

Qeveria po përgatitet për të përballuar çdo skenar, ndaj masat që jemi duke ndërmarrë sa i përket parandalimit shkojnë në këtë drejtim për të siguruar që të mundemi të frenojnë pandeminë nëpërmjet respektimit të rregullave.

Nëse do kemi mbingarkesë të spitaleve do të përballemi me vështirësi dhe do zgjedhim kush do trajtohet i pari. Akti normativ që do kalojmë sot jo vetëm mbështe tqytetarët por drejton vëmendjen drejt zbatimit të masave, që nuk është gjoba qëllimi parësor, por ka ardhur momenti që ne të bëjmë më të mirën tonë që se sollëm ne dhe as qeveria. Beteja e parë që duhet të fitojmë është ajo shëndetësore“ tha ajo.