Ndryshimet në kodin rrugor, rriten gjobat për shoferët

Policia rrugore dhe ministria e brendshme brenda kësaj jave pritet të dorëzojnë në Kuvend propozimet për ndryshimet në kodin rrugor. Pas përfundimit të afatit për konsultimin me ekspertët, pritet të rriten gjobat për përdorimin e celularit në makinë, për këmbësorët që nuk lëvizin në viza të bardha dhe dyfishim të gjobave për shoferët e rinj . 

Ministria e brendshme ka lënë afat fundin e muajit shkurt për konsultimin e ndryshimeve në kodin rrugor, dhe tashmë policia rrugore është duke u hartuar drafti i ri.

Eksperti rrugor, Islam Qibini shprehet se ndërhyrjet në kodin rrugor konsistojnë në rritjen e gjobave për përdorimin e celularit, për shoferët e rinj, dhe për këmbësorët që nuk respektojnë kalimin në vijat e bardha.

Qibini Meqënëse në vitet e fundit vihet re tendenca ndaj drejtuesve të rinj të cilët drejtojnë automjetet.  Kryesisht në këto drejtues automjetesh që kanë një vjetërsi rreth 3 vjet do të ketë masa administrative dysish se sa drejtuesit e tjerë që kanë më shumë se 3 vjet në drejtimin e automjeteve.

Gjoba për përdorimin e celularit nga 1500 lekë që është aktualisht maksimumi pritet të bëhet deri në 30 mijë lekë.

Për këmbësorët që nuk respektojnë vizat e bardha gjoba pritet të shkojë nga 2 mijë lekë që është maksimumi aktualisht deri në 4 mijë lekë.

Qibini Deri tani është një masë e lehtë ajo. Do të rritet dhe masa për këmbësorët të cilët kalojnë nga një krah i rrugës në krahun tjetër. Nuk zbatojnë semaforin, gjithashtu që nuk kalojnë në vijat e bardha.

Një tjetër propozim është kryer nga ministria dhe ekspertët rrugor për lëvizjen me motoçikletë, ku drejtuesi dhe shoferët duhet të pajisen me jelek fosforeshentë apo për shoferët e rinj, që kanë marrë patentën 3 vitet e fundit.

Qibini Në draftin e ri që do të bëhet për sa i përket drejtuesve të automjeteve që përdorin motoçikleta, mendohet se drejtuesi sëbashku me pasagjerin që ka prapa të veshin një jelek fosforeshent.

Brenda kësaj jave pritet që policia rrugore dhe ministria e brendshme të bëjnë publike propozimet që do ti bëjnë kuvendit për të ndryshuar kodin rrugor.

Ndërhyrjet në kodin rrugor Për përdorimin e celularit Është nga 500 deri në 1500 lekë . Bëhet nga 20 000 deri 30 000 mijë lekë Dyfishohet gjoba për shoferët e rinj

Gjoba për këmbësorët  Është nga 500 deri në 2 mijë lekë Bëhet nga 1 mijë deri në 4 mijë lekë

19 Comments

  1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life websites and blogs

  2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl articles and blogs

  3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl authors and blogs

  4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl websites and blogs

  5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl articles and blogs

  6. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life authors and blogs

  7. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life websites and blogs

  8. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl authors and blogs

  9. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl authors and blogs

  10. You absolutely know how to keep your readers’ interest with your witty thoughts on the topic Search Engine Optimization. I was looking for additional resources, and I am glad I came across your site. Feel free to check my website xrank.cyou

Leave a Reply

Your email address will not be published.