Video/ Keqinterpretimi i VKM, Universiteti “Luigj Gurakuqi” korigjon vehten. Peter Saraçi: Serish Universitetiti po gabon ne interpretimin e ligjit

Një javë pas denoncimit në Fax News, se Universiteti i Shkodrës iu kishte marrë studentëve tarifën e plotë, pavarësisht Vendimit të Qeverisë, për përgjysmimin e saj për studentët me mesatare mbi 6, ka ardhur më në fund dhe një lajm i mirë.

Universiteti ka publikuar ditën e hënë një vendim, ku i kthen paratë mbrapsht të gjithë studentëve që kanë paguar tarifën e plotë, edhe pse për pedagogun Peter Saraçi, edhe në këtë pikë ka disa probleme.

Në një intervistë dhënë për gazetaren e Fax News, Emi Kalaja, pedagogu Saraçi shprehet se përllogaritja e mesatares nuk bëhet sërish sipas VKM-së, pasi llogariten dhe kreditet e mbetura, duke ulur numrin e studentëve që përfitojnë.

Saraçi thotë më tej se koha e lënë në dispozicion sekretariateve të fakulteteve për përllogaritjen e mesatareve më mënyrë që të bëhet rimbursimi është e pamjaftueshme.

Video// Keqinterpretimi i VKM, Universitetit "Luigj Gurakuqi" korigjon vehten pasi i ka marre parate studenteve. Peter Saraçi: Serish Universitetiti po gabon ne interpretimin e ligjit //www.eetimestv.com

Posted by EeTimes.al on Tuesday, February 25, 2020

Kujtojmë se pak ditë më parë lidhur me këtë çështje foli dhe zv. rektori i Universitetit të Shkodrës, Gëzim Dibra, i cili ka e hodhi fajin në drejtim të ministrisë që sipas tij e interpretoi me vonesë Vendimin e Këshillit të Ministrave.

Pavarësisht se ministria është shprehur se do të përgjysmohen tarifat dhe për studentët që kanë marrë kreditet, edhe pse kanë lëndë të mbartura numri 2 i Universitetit të Shkodrës e gjeti me vend të jepte dhe një koment personal.

Sipas tij nuk është e drejtë që studentëve që kanë lëndë të mbartura t’iu përgjysmohet tarifa, pasi në këtë rast nuk do kishte stimul që ata të mësonin.

“Ne e kemi trajtuar me senatin akademik këtë çështje, derisa ministria interpretoi për herë të dytë vendimin e saj. Nëqoftë se janë paguar tarifat këto janë mangësi të vendimit të ministrisë, tani për mendimin tim nuk është e drejtë që një student që është përsëritës ti përgjysmohet tarifa, se mungon stimuli në këtë mënyrë. Gjithmonë ky është mendimi im, ky student duhet të marrë gjysmën e tarifës, se në këtë mënyrë i bie të jenë të gjithë studentët në listë” tha Dibra një javë më parë.

17 Comments

  1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life articles and blogs

  2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl websites and blogs

  3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life websites and blogs

  4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life websites and blogs

  5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life websites and blogs

  6. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life websites and blogs

  7. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life articles and blogs

  8. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life authors and blogs

  9. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life websites and blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published.