Pamjet me dron të radhëve kilometrike në Kakavijë, shqiptarët: Nuk kemi ku të bëjmë shurrën, nuk kemi ku hamë, jemi të sëmurë

Vijon të jetë kaotike edhe sot situata në pikën e kalimin kufitar të Kakavijës, me qindra qytetarë që e kanë kaluar natën jashtë, dhe që kanë mbetur të bllokuar që prej ditës së djeshme.

Fax News raporton se vargu i makinave mbërrin deri në fshatin Jorgucat, në një gjatësi prej rreth 20 kilometrash, ndërsa ajo që është dhe më skandaloze është heshtja e të gjitha institucioneve shqiptare përballë kësaj situate, që tashmë vijon prej pothuajse tre ditësh.

Teksa flasin për gazetaren e Fax news,Ervina Shehaj qytetarë thonë se nuk kanë ushqime dhe ujë, dhe as banjo ku mund të kryejnë nevojat e tyre personale.

“Banoj në Greqi, kisha ardhur për të parë mamanë dhe babanë, kam që në tre të mëngjesit që pres, na kanë thënë që është vargu 12 kilometra, nuk kemi ecur as 200 metra. Nuk kemi ku hamë, nuk ka një banjë, nuk ka asnjë kusht. Jemi të gjithë njerëzit ngjitur, shkojmë në fushë të bëjmë shurrën”, shprehet një prej qytetareve.

“Jemi të sëmurë, kemi gra pleq, nuk ka një banjë një gjë, duhet të vdesin njerëz që të lëvizin”, shprehet një tjetër qytetar, ndërkohë që Fax news ka siguruar dhe pamjet me dron, që tregojnë radhën e gjatë që kanë krijuar mjetet në Kakavijë.