Filantropi liberal George Soros është zotuar për 1 miliard dollarë për të ngritur një rrjet universitar që do të luftojë nacionalizmin. Armiqtë që shpresojnë se kauzat e tij do të vdesin bashkw me të, sigurisht që do të zhgënjehen.

‘Projekti më i rëndësishëm i jetës sime’
Çfarëdo kujdesi mjekësor të jetë duke marrë Xhorxh Soros ndryshe nga pjesa tjetër e botës së vdekshme ai me siguri do të vdesë përpara se kombet të përzihen në shtete pa kufij.

Miliarderi 89-vjeçar ka të ngjarë të jetw i vetëdijshëm për këtë mundësi kur ai njoftoi të enjten se do të dhurojë 1 miliard dollarë për të krijuar një rrjet universitar për të promovuar globalizmin liberal, duke e quajtur atë “projektin më të rëndësishëm të jetës sime”

Duke folur me elitën e botës në Davos (natyrisht) financieri me origjinë hungareze tha se Rrjeti i Universitetit të Shoqërisë së Hapur do të sjellë së bashku “studiues të shkëlqyeshëm, por të rrezikuar politikisht” për të bërë fushatë për liberalizmin, çfarëdo që kjo nënkupton.

Soros është ndër njerëzit më të pasur në Tokë, me një vlerë neto të vlerësuar prej 8 miliardë dollarë. Kjo është përveç 32 miliardë dollarë që ai i dhuron rrjetit të OJQ-ve, bamirësive dhe fushatave politike përmes Fondacioneve të tij të Shoqërisë së Hapur, në thelb një makinë me ndikim global.

Vetëm sepse ai mund, a do të thotë se duhet?
Soros ka të drejtë të dhurojë për çfarëdo arsye që i pëlqen, me kusht që ato të jenë të ligjshme. Por, çfarë lloj bote do të formohet nga kuadri i elitave liberale të trajnuar në institucionet e Soros?

Kokat e Soros pohuan se do të luftojnë jo kryekomandantë që drejtojnë shtete të dështuara në Afrikë. Ata janë populistë si Donald Trump dhe Kryeministri Indian Narendra Modi, nacionalizmi i të cilit thjesht përplaset me pikëpamjen botërore të Soros.

Në fakt, ai i tha New York Times vitin e kaluar, se: “Është një mënyrë e përsosur për të diktuar një diktator ose një diktator të mundshëm, nëse ai më identifikon mua si armik”

Këta të arsimuar nga Soros do të shfaqen si bartës të pishtarit të botëkuptimit të sponsorizuesit të tyre, i cili do të jetë larg nga të qenurit “i rrezikuar” një pohim me të vërtetë i çuditshëm duke marrë parasysh prirjet politike të shumicës së kampeve universitare – tashmë me mbështetjen e të gjithëve nga New York Times, te Silicon Valley, në Hollywood.

Ndër qëllimet e Soros janë liberalizimi i sistemit të drejtësisë, federalizimi i Evropës, kundërshtimi i nacionalizmit dhe gërryerja e kufijve kombëtar

Soros nuk do të jetojë për ti parë plotësisht këto synime, por ne po. Sponzorimi i tij për gjyqtarët përparimtarë dhe avokatët e rretheve në SH.B.A. do të ndikojë drejtpërdrejt në jetën e amerikanëve, kur qytetarët në rrethet e tyre do tw zbulojnë nëse politikat e tyre ‘të buta ndaj krimit’ sjellin paqe, apo një valë krimesh. Evropianët do ta njohin ndikimin e avokimit të Soros kur ata, për më mirë ose më keq, shohin se demografia e lagjeve të tyre ndryshon si pasojë e imigracionit masiv. Burimi: RT