Analisti Lorenc Vangjeli ka pyetur ish-kryeministrin Sali Berisha në një studio televizive nëse ka dijeni për një takim mes Ramës dhe Bashës në janar të këtij viti në një shtet mik të Shqipërisë.

Berisha pasi u step për disa sekonda, e mohoi këtë takim, duke shtuar me të qeshur se këto janë shpikje të Fugës.

Vangjeli: Keni dijeni se Basha dhe Rama janë takuar në janar të këtij viti në një shtet mik të Shqipërisë?

Berisha: Lorenc e di ku e kam fjalën…. te keqardhja ime që ti bie viktimë e Fugës. Ti mund ta mashtrosh Fugën, por jo ai ty!

Vangjeli: Po sikur nesër ta shikoni në foto z. Basha duke buzëqeshur pas Ramës?

Berisha: Nxirre foton! Më vjen keq që viktimizohesh nga Fuga, absolutisht nuk është e vëtretë!

Ish-kryeministri Sali Berisha po ashtu ka komentuar për herë të marrëveshjen mes opozitës dhe qeverisë sa i përket reformës zgjedhore. Në emisionin Opinion, ai tha se pse është arritur në këtë pikë dhe pse opozita nuk arriti dot në qëllimet që kishte.

“Mendoj se marrëveshja duhet të analizohet në këtë kontekst. Pas një vendimi ekstrem të opozitës shqiptare siç ishte djegia e mandateve, vendimi kushtetues, por vendim ekstrem i opozitës. Cilat ishin qëndrimet e pozitës për këtë vendim, qëndrimet e saj ishin një sensibilitet me i madh shqiptaro-ndërkombëtar për dramën e parlamentarizmit në Shqipëri. Rrëzimi i Edi Ramës dhe realizimi i një qeverie që do çonte vendin në zgjedhje. Unë nuk them se opozita realizoi qëllimet e veta. Opozita realizoi damkosjen dhe ndjeshmërinë. Po të mos qe kjo, opozita futej në një… Po të mos qe kjo, opozita futej në një rreth të kuq e nuk dilte më kurrë” tha Berisha në Opinion.

Por pse opozita nuk realizoi dot qëllimet e tjera që kishte?

“Opozita nuk realizoi dot dy qëllime të tjera, rrëzimin e Edi Ramës dhe shkuarjen në zgjedhje të tjera. Në këtë realitet, opozita kishte qëllim vetëvrasjen me atë vendim që bëri? JO. Nuk e rrëzoi, sepse nuk arriti të trajtojë revoltën e madhe popullore që ekzistonte me mos bindjen civile të shkallës së atij sa ti jepte shqelmin e Edi Ramës”