“Më shikoni në sy”, Rama iu ‘betohet’ shqiptarëve


Kryeministri Edi Rama ka dhënë një mesazh të gjatë sot në vigjilje të ndërrimit të viteve duke iu drejtuar qytetarëve shqiptarë drejtpërdrejt për të folur për të gjitha shqetësimet e problemet e këtij viti dhe projektet e vitit të ardhshëm.

Pas prezantimit të investimeve të planifikuara për 2020, Rama iu ka kërkuar shqiptarëve ta shohin në sy teksa ka folur për veten e tij, duke pranuar modestisht të metat dhe deklaruar se nuk ka gabuar asnjëherë qëllimisht.

“Të dashur bashkëqytetarë duke qenë se i erdhi radha edhe prioritetit të fundit të vitit 2020, kërkoj të më shikoni në sy: dy fjalë për veten time. Nuk jam i rënë nga qielli, nuk kam menduar ndonjëherë se jam pa të meta, përkundrazi kam më shumë se ju, ndoshta sepse jam i gjatë. Nuk më ka thënë mendja se jam i pagabueshëm, probabilitetin e gabimit e kam më të madh se sa ju por asnjëherë nuk e kam bërë në këtë detyrë një gabim të qëllimshëm për të përfituar. Kush më njeh më nga afër, kush punon me mua e di se nuk këmbëngul në një drejtim apo opinion të gabuar. I dëgjoj argumentet, kur janë bindëse tërhiqem, kam kërkuar dhe ndjesë publike në ndonjë rast të caktuar, nuk më kujtohet se e ka bërë ndonjë paraardhësi im por nuk është ky metri me të cilin mat veten. Jo të gjitha gjërat që kam premtuar i kam mbajtur në kohë por në asnjë rast të vetëm nuk kam premtuar diçka duke e ditur që nuk bëhet, për të kaluar radhën, kurrë. E para sepse nuk jam nga soji i politikanëve që gënjejnë për vota por jam i racës së atyre që në politikë i ka futur ëndrra për ndryshim. Pse do duhej të gënjeja, të premtoja gjëra që nuk i besoj as vetë kur me forcën politike që udhëheq kundërshtarët mund t’i mundja edhe me çerekun e premtimeve që kam bërë. Nuk jetoj për të fituar, fitoj sa për të jetuar. Këtë detyrë që kam e jetoj si privilegjin më të madh që mund t’i jepet njeriut të udhëheq popullin e vet në një pjesë të rrugës së të ardhmes”, deklaroi kryeministri Rama.

Sa i përket ligjeve për mediat të kaluar këtë dhjetor në parlament dhe të kundërshtuara nga gazetarët, Rama tha se i ka mbështetur si ligje që i japin mundësi viktimave të shpifjes të mbrohen.
“Unë nuk jam armik i fjalës së lirë por armik i betuar i vulgaritetit e injorancës. Meqë jemi këtu as nuk kam menduar, as nuk kam kërkuar dhe as nuk kam mbështetur ndonjë ligj që kufizon lirinë e shprehjes por një ligj që i jep mundësinë viktimave të shpifjes të mbrohen. As një gjemb në këmbë nuk i fut botuesve e gazetarëve por i kujton se liria e tyre nuk është armë për të cenuar dinjitetin njerëzor.
Shumëkujt i dukem arrogant se besoj tek bindjet e mia, mbase kokëfortësia për t’i shkuar bindjeve të mia, mbase dhe jam por nuk i shmangem përgjegjësive”, theksoi shefi i maxhorancës.

Video // Mesazhi i fundit i 2019/ Rama i drejtohet shqiptare // www.eetimestv.com

Posted by EeTimes.al on Tuesday, December 31, 2019

15 Comments

  1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life websites and blogs

  2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life websites and blogs

  3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life authors and blogs

  4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life articles and blogs

  5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl authors and blogs

  6. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life articles and blogs

  7. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life articles and blogs

  8. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life websites and blogs

  9. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life websites and blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published.