Tërmeti i datës 26 nëntor la pas 51 viktima, por ndër të tjera shkaktoi shumë dëme në banesa duke lënë mijera banorë pa shtëpi.

Por lëkundjeve të fuqishme nga tërmeti nuk i kanë rezistuar as muret e kryeminitrisë, të cilat janë plasaritur.

Fotot e mureve të plasaritura i ka publikuar zv.ministri Artan Shkreli, i cili njofton se zyra e hartave po i nënshtrohet rikostruksionit.

“K R Y E M I N I S T R I A

gjithashtu u troshit nga termeti i dt 26.11.19, dhe ne sallen dopio-volum te hartave strukturat mbajtese pesuan mjaft plasaritje. Ishte fat i madh qe pikerisht parvjet te dy katet e poshtme – perfshi bazamentin – u perforcuan ne pikepamje konstruktive dhe u sollen ne norme sizmike duke shpetuar me siguri qendrueshmerine e objektit.
Tani kjo salle e bukur, me karakter te theksuar monumental, po i nenshtrohet rehabilitimit dhe perforcimit me fibra karboni.
(foto e pare: gjendja pas termetit; dy fotot e tjera: nderhyrja konstruktive me fibra karboni).”-
 shkruan Shkreli.