Për besimtarët udhëtimi me tren është një mundësi e mirë për të ndjekur këtë procession, ndonëse kushtet janë të mjerueshme.

Pasi ndalojnë në stacionin e Laçit, ata vijojnë rrugëtimin drejt vendit të shenjtë. Ai nuk i përket vetëm të krishterëve, por të gjitha besimeve.

19 Marsi shënoi nisjen e 13 të martave për në kishën e Shna Ndout. Besimtarët luten për më shumë dashuri, mirësi dhe paqe në vendin e shenjtë.