Gjendja e përkeqësuar e arsimit në vend dhe “reformat” e një qeverisje fasadë!
➡️ 2.000 mësues më pak në sistemin arsimor.
➡️ 56.000 nxënës më pak në bankat e shkollës në 4 vitet e fundit.
➡️ dinjiteti i mësuesit po nëpërkëmbët ku paga e tyre para “rritjes” me tam tam përbënte 92%të pagës mesatare të sektorit shtetëror,ndërsa sot është ulur ????në 86%
➡️ në vitin e fundit buxhetor janë alokuar për arsimin ????️vetëm 2.2 % të PBB(Prodhimi i brendshëm bruto),kur 5 vite më parë kjo qeveri premtoi studentëve rritjen e fondeve të arsimit në 5 % të PBB.
????Strategjive në letër dhe përdorimi me detyrim i imazhit të mësuesve dhe nxënësve deri dhe ata të mitur nëpër fotot e Kryeministrit, ministreve dhe kryetarëve të bashkive duhet ti vijë fundi.
Gëzuar 7 Marsin!