Krishtlindjet janë më pak se një javë larg dhe atmosfera festive nuk ka munguar as në qiellin e natës. NASA publikoi një imazh të NGC 2264, i njohur gjithashtu si “Grumbulli i Pemës së Krishtlindjeve”, tregon formën e një peme kozmike me shkëlqimin e dritave yjore, raportoi NASA. 

Imazhi u kap nga Observatori i rrezeve X Chandra dhe mjegullnaja e gjelbër që rrethon yjet i ngjante një peme festive të Krishtlindjes.

FOTO- Një "pemë Krishtlindjesh” në hapësirë

YJET

Disa nga yjet në grumbull janë relativisht të vegjël dhe disa janë relativisht të mëdhenj, duke filluar nga një e dhjeta deri në shtatë herë më e madhe se masa e Diellit tonë. NASA shtoi se shumë nga yjet janë vetëm 1 deri në 5 milion vjeç, duke i bërë ata foshnja në krahasim me yjet e tjerë që jetojnë për miliarda vjet.

Në këtë imazh të përbërë, ngjashmëria e grupit me një pemë të Krishtlindjes është përmirësuar përmes rrotullimit të imazhit dhe zgjedhjeve të ngjyrave. Objekti në formën e pemës së Krishtlindjes është shumë i errët që njerëzit të dalin jashtë dhe ta dallojnë atë në qiell, por mund të ketë disa drita në qiell gjatë festave./ZËRI