Nën moton “Pastro lokalisht, festo globalisht” organizatat ambjentaliste me mbështetjen e Bashkisë Shkodër , DRTK dhe ADZM organizuan një fushatë sensibilizimi për mbajtjen pastër të ambjentit. Një ndër objektivat është të rritet ndërgjegjësimi për ndikimin e dëmshëm të ndotjes plastike në ekosistemet dhe shëndetin e njeriut.

Në këtë aktivitet morën pjesë mbi 100 vullnetarë të rinj dhe fëmijë natyralistë nga Durrësi. Në kuadër të ditëve të kalendarit mjedisor, dhjetori është muaji ditës ndërkombëtare të maleve.