Historia e librit per femije ne vendin tone ka nje histori rreth 150 vjeçare, por askush nuk eshte kujtuar deri sot per nje pasuri te tille kulturore. Kete na e qarteson dhe e deshmon fare qarte ekspozita e librit qe hapi biblioteka Marin Barleti, e cila ne menyre te detajuar publikoi botimet per femije nga fundshekulli i 19-te dhe deri ne vitet ’60 te shekullit te kaluar.