Kryebashkiaku Bardh Spahia në prestigjozen mediatike “Financial Times” : 6000 qytetarë u larguan gjatë një viti, strukturat e shtetit jofunksionale

Kryetari i Bashkisë Shkodër Bardh Spahia, ka dhënë një intërvistë për prestigjozen mediatike amerikane “Financial Times”

Si pjesë e shkrimit, Drugs, spies and cameras: Albania struggles to curb criminal gangs” të Marton Dunai, kryebashkiaku i Shkodrës ka folur për eksodin që ka përfshirë vendin, e kryesisht Shkodrën.

Kryebashkiaku i Shkodrës, Bardh Spahia, nga Partia Demokratike e opozitës së Berishës, tha se frika e kriminelëve kishte shkaktuar një eksod.

“Ky rajon ka 215,000 banorë, por rreth 6,000 largohen brenda një viti. Me atë ritëm, në një dekadë e gjysmë, gjysma e rajonit do të zhduket.”

Duke fajësuar “strukturat shtetërore jofunksionale”, ai tha se skandali i kamerave të krimit ishte “një pikë në oqeanin e qeverisë së infektuar nga krimi”.

Petriti, një menaxher kafeneje në Shkodër, pohoi të njëjtën gjë dhe shtoi: Ajo që duket si korrupsion, duket si korrupsion dhe tingëllon si korrupsion është ndoshta kjo, korrupsion . . . Nuk është çudi që njerëzit po largohen.

linku : https://www.ft.com/content/4c42fa77-fca4-452d-bac3-e54e359fac36