Dita e sotme shënon momentin e njërit prej eventeve më të rëndësishme astronimike të vitit: një eklips diellor, të dukshëm në pjesën më të madhe të Europës, Azisë dhe verilindjen e Afrikës.

Gjatë kësaj ngjarjeje spektakolare, Hëna mbulon një pjesë të Diellit me siluetën e saj, e merr keshtu dicka nga disku diellor e duke prodhuar efektin  të mrekullueshëm të eklipsit të pjesshëm. Këtë radhë, eklipsin diellor nuk kanë mundësi ta shijojnë ata që ndodhen në SHBA, Kanada, vendet e Amerikës së Jugut apo Australi.

Fenomeni, i dukshëm dhe në Shqipëri, zgjat rreth dy orë: Ai nis nga ora 11:15 për të vazhduar deri diku tek ora 13:20. Pavarësisht ngazëllimit që ngjall një event i tillë i vecantë astronomik, ai përherë shoqërohet me thirrjet për kujdes, pasi nuk këshillohet të shihet me sy të lirë.