Një milion sekonda janë afër 12 ditë, një miliard sekonda janë pothuajse 32 vjet. Sipas Indeksit të Miliarderëve të Bloomberg, themeluesi i Tesla, Elon Musk ka grumbulluar një vlerë neto prej rreth 238 miliardë dollarë. Nëse 50-vjeçari do të fillonte të shpenzonte një dollar çdo sekondë (pa grumbulluar pasuri të mëtejshme), pasuria e tij aktuale do t’i zgjaste më shumë se 7600 vjet.

Musk kryeson renditjen e njerëzve më të pasur në botë të publikuar nga Bloomberg. Ashtu si ai, pothuajse të gjithë dhjetë njerëzit më të pasur në këtë glob i kanë bërë pasuritë e tyre me biznese jashtë Shteteve të Bashkuara. Manjati i luksit Bernard Arnault i Francës, konglomerati i të cilit LVMH përfshin marka si Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy, Moët dhe Hennessy, është një nga përjashtimet. Kryetari i Reliance Industries dhe shtetasi indian Mukesh Ambani aktualisht është në renditjen e 10-të me një vlerë neto prej 89 miliardë dollarësh.

Kompania e trashëguar nga Ambani filloi në tekstile sintetike, por vazhdoi të bëhej një konglomerat që përfshin petrokimikat, shitjet me pakicë dhe telekomunikacionet. Ai u bë titull në tetorin e vitit të kaluar kur hyri shkurtimisht në klubin ekskluziv të atyre që kanë 100 miliardë dollarë ose më shumë në emrin e tyre individi i 11-të që e bën këtë.

Me koronavirusin që ende shkakton shqetësime të shpeshta të tregut të aksioneve, vlera neto e Ambani është aktualisht nën këtë linjë. Një tjetër incident që mund ta shqetësojë multi-miliarderin: indiani Gautam Adani po i afrohet fshehurazi në renditjen e miliarderëve. Themeluesi i Adani Group, operatori më i madh portual i Indisë, ka kaluar për pak kohë Ambani për vlerën neto të hënën. Pasuria e Gautam Adanit është rritur në mënyrë mbresëlënëse gjatë viteve të fundit, duke e bërë të mundshme që ai përfundimisht të kalojë përpara Ambani ose edhe më shumë nga 10 më të mirët në botë të individëve super të pasur.