Një burrë që me sa duket parashikoi datën e vdekjes së Mbretëreshës Elizabeth II ka dhënë gjithashtu një paralajmërim për Mbretin e ri Charles III.

Logan Smith, i cili poston me emrin në Twitter @logan_smith526, fillimisht postoi në korrik se monarkja më jetëgjatë e Mbretërisë së Bashkuar do të vdiste më 8 shtator 2022.

Data specifike u bë e vërtetë fatkeqësisht kur Mbretëresha ndërroi jetë në mënyrë paqësore të enjten e kaluar në Balmoral, ndërsa e rrethuar nga anëtarët e familjes mbretërore, duke përfshirë mbretin Charles dhe Princeshën Anne. Tweet-i i Smith tani është bërë viral, raporton Daily Star, pasi ai gjithashtu pohoi në të njëjtin postim se Mbreti Charles do të vdiste më 28 mars 2026.

Përdoruesi e bëri llogarinë e tij private pasi postimi filloi të përhapet në internet dhe që atëherë është pezulluar nga Twitter. Pamjet e parashikimit u shpërndanë në platforma të ndryshme të mediave sociale, përfshirë nga një përdoruese e TikTok e quajtur @zukosburnteye, i cili postoi video me një shprehje të tronditur në fytyrë.

Klipi i shkurtër fitoi më shumë se 91,000 pëlqime pasi përdoruesit lanë komente në lidhje me tweet-in, me disa duke besuar se mund të ndodhë dhe të tjerë që pretendojnë se nuk do të ndodhë.