Shqipëria ka nisur sot zyrtarisht vàksínimin antícovid! Vàksiínën e parë të Pfizer në Shqipëri e ka marrë drejtoresha e Infektivit, Najada Çomo, ndërsa i dyti është vàksínuar Kryeministri Rama. Po ashtu janë vàksínuar edhe mjekë të tjerë të njohur si Tritan Kalo dhe Pëllumb Pipero.

Procesi i vàksínimit ka nisur në orën 15:00, në stadiumin ‘Air Albania’ qendra e parë e vàksínimit në Shqipëri. Shipëria ka siguruar 975 dòzat të vàksínës anti-COVID nga një vend i BE, për të cilin është preferuar që të mos thuhet emri. Sot do të bëhen 50 vàksína.

Mësohet se të gjithë të vàksínuarit do të kenë një kartelë dhe të të njihet në sistemin e-Albania. Nga ana tjetër Kryeministri Edi Rama ka siguruar se vaksína do të jetë jo e detyrueshme megjithëse është e këshilluar për të gjithë.

Kujtojmë se javën e 3 të janarit në Shqipëri vijnë 10.750 vàksína anti-COVID. Ndërsa pjesë të tjera do të vijnë javë pas jave. Kjo vjen pas màrrëvéshjeve të bërë nga qeveria me kompaninë e parë që miratoi vàksínën anticovid, Pfizer.

Pas vàksínimit kryeministri Edi Rama ka dalë në një pronocim për mediat duke thënë se një pjesë të vàksínave do ta dhùrojë për Kosovën në mënyrë që të vàksínohet stafi mjekësor në spitalin e Prishtinës që është në fròntin e parë të lùftës me vírusin.