Platforma elektronike E-Albania do të vijojë sërish të jetë në shërbim të qytetarëve shqiptarë gjatë këtij viti.

Kryeministri Edi Rama përmes një postimi në Facebook shkruan se kjo platformë ishte një nga historitë më domethënëse gjatë 2020 dhe do të vijojë edhe këtë vit. Ai shkruan se kjo platformë përfshin 1023 shërbime që vetëm para pak vitesh qytetarët qëndronin në radhë për ti marrë

Gjatë vitit që lamë pas, Rama shkruan se përmes kësaj platforme kanë marrë shërbim 1.5 mln qytetarë teksa institucionet ndërkombëtare nga OECD, OKB, DASH e deri tek KE, e konsideruan historinë e suksesit të e-Albania, arritjen më domethënëse në rajon

Sipas kryeministrit, platforma e-Albania u ka kursyer shqiptarëve 293 vite pritje në radhë, në shifra, 1.363.074 euro nga gjenerimi elektronik i 2.686.032 dokumenteve.