Covid 19  ka frikësuar më së shumti gratë shtatzëna. Drejtoresha e Maternitetetit Mbretëresha Geraldinë, Eliona Demaliaj  u kërkon të bëjnë sa më shumë kujdes. Ajo thotë se  42 gra kanë kryer lindje kur ishin me covid.

Covid nuk çon në abort thekson ajo. Një grua shtatzënë me covid duhet të kontaktojë menjëherë mjekun e saj gjinekolog.

Neglizhenca dhe komplikacionet që shkakton covid 19 mund të çojnë në humbje fatale të nënës.