Kryeministri Edi Rama ka deklaruar se vaksina kundër COVID kur të vijë në vendin tonë do të jetë falsa për të gjithë. “Po” tha Rama pasi u pyet nga gazetarja se kur të vijë vaksina a do të jetë falas për të gjithë.

Gjatë një konferencë me gazetarët që është duke u zhvilluar prej një ore në kryeministri, Edi Rama ka premtuar shkarazi dhe një paketë të re mbështetëse për qytetarët. Sipas Ramës paketa do të dalë shumë shpejt, dhe do të jetë një mbështetje për personat e sëmurë, si dhe familjet në ndihmë ekonomike, por pa saktësuar më konkretisht se në çfarë do të konsistojë ajo.

Kjo nuk është hera e parë që Rama premton një paketë ndihmëse për qytetarët, ndërkohë që paketa e tretë që u premtua nuk u pa në asnjë rast që të zbatohej në realitet. Rama tha se ai dhe qeveria nuk duan që të ketë një mbyllje të ekonomisë, e për këtë shkak nuk ka masa drastike kufizuese.

“Kemi gati edhe një paketë tjetër që do të dalë shumë shpejt, qoftë për të mbështetur të sëmurët, qoftë për të mbështetur familjet në ndihmë ekonomike. Sepse gjërat mund të shkojnë në drejtime të ndryshme.

Nuk kemi bërë masa shtrënguese të një natyre si ato që janë bërë në shumë vende. Masat shtrënguese janë minimale sepse ne nuk duam ta mbyllim ekonominë sepse mendojmë se ka mundësi të mbahet një ekuilibër. U bëj thirrje njerëzve të bëjnë detyrat e veta. Për njerëzit më në nevojë situata nuk është e lehtë. Për ata me ndihmë ekonomike, deri në mbarim të kësaj flame, të bëjmë një shtesë financiare të konsiderueshme” u shpreh Rama.

Qindra qytetarë që janë duke u trajtuar për Covid në banesat e tyre, janë të detyruar të shpenzojnë deri në 1 mijë apo 2 mijë euro për kurimin e pasojave të sëmundjes, ndërkohë që asnjë prej ilaçeve që rekomandojnë mjekët nuk janë pjesë e listës së barnave që rimbursohen