Besart Kadia është bërë pjesë e qeverisë së PS pasi është emëruar si zëvendës ministër i Ekonomisë dhe Financave.

Kadia ka qenë pjesë e PD, pasi ka qenë anëtar i Këshillit Kombëtar si dhe pjesë e skuadrës së Koordinatorëve Kombëtarë të selisë blu

Nuk dihen ende arsyet e kësaj lëvizje të papritur të Kadias nga e djathta tek qeveria e së majtës.