Ju informojme mbi situaten epidemiologjike ne Qarkun Shkoder.

Ju informojme se sot eshte nje nga ditet me numrin me te madh te infektuarve, ku ne nivel qarku ka shkuar rreth 56 ne total. Ne 24 oret e fundit nga SR, jane trajtuar 81 raste urgjente, prej te cileve 23 raste te dyshuar per COVID-19.

NjVKSh, Shkodër:

Konfirmojnë se sot kemi 36 raste të reja
– Bashkia Shkodër 34 – Bashkia Vau Dejës 2

Nr. gjithsej i personave Covid-19, deri sot ne total eshte 1137
– Bashkia Shkodër 1080 – Bashkia Vau Dejës 57.

Nr. i personave pozitiv aktiv 172
– Bashkia Shkodër 168 – Bashkia Vau Dejës 4

Nr. i të shëruarve – 895
– Bashkia Shkodër 847 – Bashkia Vau Dejës 48

Numri vdekjeve
-Bashkia Shkoder 51 COVID19 dhe 14 me covid por diagnozë tjetër
– Bashkia Vau Dejës 5

Nr. i personave që monitorohen nga NJVKSH dhe Mjeku i Familjes – 169
– Bashkia Shkodër 165 – Bashkia Vau Dejës 4

Të shtruar në spital total 3
– 3 Bashkia Shkodër – 0 Bashkia Vau Dejës

Sot janë marrë 19 tampone, si raste të dyshuara.

Aktualisht kemi 35 mësues Covid19 bashkia Shkodër – 4 nxenes Covid pozitiv Bashkia Shkodër.

NjVKSH, M.Madhe.

Sot kemi 10 raste Covid19 Kemi marrë 7 tamponë si përsona kontakti

Nr. gjithsej i personave Covid-19, deri në keto momente- 108, prej këtyre :

Nr. i përsonave aktiv me Covid- 19, eshte 29, prej te cileve 1 pacient Covid19 montorohet nga NJVKSH Shkoder,
26 përsona monitorohen nga NJVKSH M.Madhe dhe Mjeku i Familjes, 2 të shtruar në spital Nr. i të shëruarve-74 Nr i vdekjeve -5

Personel Arsimor -5 prej te cileve ( 3 janë mësues Covid19 që monitorohen nga Shkodra por që punojnë ZA M.Madhe dhe 2 mësues janë banorë të M.Madhe) Nxënës – 0

Njvksh Puke.

Ne total kemi 167 raste me Covid19 qe nga fillimi i pandemise deri sot në të dy bashkite Puke&Fushe-Arrez prej te cileve :

38 Raste aktive me Covid19 38 Raste aktive ne banese, prej te cileve 0 Raste ne spitalin Covid 126 Raste te sheruara

3 Raste me humbje jete Ne total 10 raste pozitive per sot, prej te cileve: 10 Bashkia Pukë 0 Bashkia Fushe-Arrëz.

Sot u moren 2 tampone, por presim pergjigjet edhe per 37 tamponet te tjera, nderkohe qe vijojne hetimet epidemiologjike rreth vatrave pozitiv dhe kontateve te dyshuara Covid19