Gruaja qe e dashuruan Jul Cezari dhe Mark Antoni. Çfarë e bëri Kleopatrën kaq të dëshirueshme


Identikidi në foto është një punë përfundimtare e teknologjisë, referuar mbetjeve që i përkasin sundimtares së Egjiptit. Gjithsesi idealizimet artistike janë rrekur të sjellin modelin e përsosur të gruas, e cila rrëmbeu zemrën e e Jul Çezarit dhe Mark Antonit. Sipas filozofit të madh grek, Plutarku, ajo ishte argëtuese për të biseduar me të.

Për bukurinë e saj, siç na u tha, në vetvete nuk ishte fare e pakrahasueshme, as e tillë që të godiste ata që e shihnin por biseda me të kishte një bukuri të parezistueshme, dhe prania e saj, e kombinuar me bindjen e ligjërimit të saj dhe karakterit e cila ishte disi e shpërndarë në lidhje me sjelljen e saj ndaj të tjerëve, kishte diçka stimuluese për të. Kishte ëmbëlsi edhe në tonet e zërit të saj dhe gjuha e saj, si një instrument me shumë tela, ajo mund të kthehej me lehtësi në cilëndo gjuhë që dëshironte Albert Vataj