Dalin rregullat e reja/ Disa shtete mund të bëjnë pushime në brigjet italiane, zbuloni nëse lejohen shqiptarët

Italia ka publikuar kufizimet e fundit për turistët që dëshirojnë të bëjnë pushime në këtë kohë pandemie. Duke nisur nga data 13 gusht, do të lejohet të hyjnë shtetas nga Greqia, Malta dhe Spanja, por është i domosdoshëm rezultati i testit të koronavirusit.

“Kroacia, Greqia, Malta, Spanja: ish Urdhëresa e Shëndetit 12/08/2020, përveç asaj që është parashikuar tashmë për vendet e BE-së, ata që hyjnë / rihyjnë në Itali nga këto vende (pas qëndrimit apo edhe vetëm tranzit) nga 13 gushti dhe deri në njoftimin e mëtutjeshëm, duhet të komunikojë hyrjen në Itali me ASL kompetent ( për Toscana ) dhe gjithashtu duhet: a) të dëshmojë se i është nënshtruar një testi molekular ose antigjenik, i kryer me anë të tamponit dhe marrjes negative; ose b) ti nënshtrohen testeve molekulare ose antigjene, që do të kryhen me anë të një tamponi, pas mbërritjes në aeroport, port ose vend kufitar (kur është e mundur) ose brenda 48 orëve nga hyrja në territorin kombëtar” thuhet në njoftim.

Sa i përket vendeve të tjera evropiane, përfshirë Shqipërinë, nuk lejohet të udhëtojnë drejt Italisë. Vetëm shtetasit italianë mund të bëjnë këtë udhëtim, por është e domosdoshme që kur të mbërrijnë në banesë, të bëjnë karantinë për 17 ditë.

“Pjesa tjetër e botës: udhëtimi në/nga pjesa tjetër e botës lejohet vetëm për arsye specifike, siç janë: puna, shëndetësia ose arsyet e studimit, urgjenca absolute, kthimi në shtëpinë e dikujt, shtëpinë ose vendbanimin. Prandaj, udhëtimi për turizëm nuk lejohet.

Kthimi në Itali nga ky grup i vendeve u lejohet gjithnjë qytetarëve italianë/ BE/ Shengen dhe anëtarëve të familjes së tyre, mbajtësve të lejeve të rregullta të qëndrimit dhe anëtarëve të familjes së tyre. Pas kthimit në Itali nga këto vende, është e nevojshme të nënshtroheni izolimit për 14 ditë dhe mbikëqyrje shëndetësore duke komunikuar hyrjen në Itali në ASL kompetente për Toscana është e nevojshme të plotësoni një vetëdeklarim specifik dhe mund të arrini në destinacionin tuaj përfundimtar në Itali vetëm me automjet privat (lejohet kalimi i aeroportit, pa lënë zonat e dedikuara të aeroportit) thuhet në njoftimin e autoriteteve italiane.(A.M/Faxweb.al)