Gjykata e Shkodrës ka liruar nga bùrgu Behar Bajrin. Gjykata vendosi të ndryshojë sot masën e sigurisë nga “árrest me bùrg” në “detyrim paraqitje” SPAK fillimisht shpalli moskompetencën për dosjen e grupit Bajri duke bërë që të bien ákuzat për grup i strukturuar.

Çështja erdhi në gjykatën e Shkodrës dhe para një muaji, prokurori kërkoi pushimin për dy ákuza vrá.sjesh, të cilat gjykata i pranoi. Vepra e vetme penále që i mbeti është ajo e shtrëngimit të pasurisë për të cilën u kërkua një muaj shtyrje e afatit. Pas këtij afati që përfundoi, gjykata vendosi që të ndryshojë masën e sigurisë

Behar Bajri u árrestua në Hollandë në Korrik të vitit të kaluar dhe u ekstrádua drejt Shqipërisë