Dhùna në rrugë nuk është mënyra për të siguruar drè.jtësi për George Floyd, i cili lùftoi për paqe dhe ishte një gjígant i butë, tha vëllai më i vogël i Floyd, Minototan, duke u bërë thirrje rèbèlëve të ndalonin shkátërrimin e bashkësive të tyre

Mos e shkátërroni qytetin tuaj E gjithë kjo nuk është e nevojshme, sepse nëse familja e tij dhe gjáku nuk po e bëjnë atë, atëherë pse po e bëni ju vëllai më i vogel i Floyd i tha ABC. Familja e një njeriu të vrarë do të shkojë në një rrugë tjetër për të kërkuar dre.jtësi, e cila, ata besojnë, përfundimisht do të shërbehet

Ndonjëherë, unë zèmërohem dhe dua të gôdas me kokë gjithçka, tha Terrence Floyd . Por sjellja e vëllait të tij të ndjèrë e ka ndaluar atë të “mos çmè.ndet”, shpjegoi ai. George Floyd, dyshôhet se u mb.yt nga një ôficer pôlicie me uniformë në Minneapolis

Vëllai im ishte për paqen. Do të dëgjoni shumë njerëz që thonë se ai ishte një gjígant i butë. Motra e Floyd po fliste pas trazirave që kanë gô.ditur pothuajse të gjitha qytetet e mëdha të SH.B.Asë, me njerëz që plaçk.iten dhe u përfshinë në përlè.shje me policinë. Si përgjigje, administratat shtetërore dhe të qyteteve kanë zbatuar mënyra të a.shpra për të kontrolluar dhù.nën

Pôlici që dy.shohet se është përgjegjës për vdèkjen e Floidit, Derek Chauvin, është akuzuar për vrá.sje dhe është vendosur nën a.rrest

Sidoqoftë, një këshilltar për familjen Floyd i ka thënë RT-së se këto akùza ishin të papërshtatshme, pasi ato nënkuptonin se shkáku i vdèkjes ishte sjellje e pamatur – diçka që nuk ishte rasti, insistoi avokati