Në kuadër të masave për përballimin e situatës ekonomike që po kalon vendi përveç disa masave lehtësuese në formë pakete ekonomike janë marrë edhe disa nisma solidariteti nga disa institucione të rëndësishme.

Kështu Kryetari i Kuvendit Gramoz Ruçi u është drejtuar me një letër 18 institucioneve që të solidarizohen edhe ata dhe të përgjysmojnë rrogat gjatë situatës që po kalon vendi si pasojë e pandemisë.

Vlen të theksohet fakti se institucioneve që u është drejtuar shkresa u varion paga nga 2 deri në 5 milion lekë të vjetra në muaj.

Më herët edhe Kryeministri Edi Rama bëri me dije se kuvendi kishte marrë vendimin që deputetët të merrnin gjysmën e pagës në mënyrë që të vijnë sado pak në ndihmë të situates, po ashtu edhe presidenti, Ilir Meta.

Por disa ditë nga dërgimi i kësaj shkrese bëhet me dije se asnjë nga institucionet nuk kthyer përgjigje.