“Spërklat e teshtimës dhe kollitjes hidhen në ajër prej 8 metrash, distance 2 metra nuk është e sigurt”

Erand Llanaj epidemiolog i gjenomikës dhe nutrigjenomikës, në një lidhje me skype nga Hungaria për Ora News është shprehur se spërkalat e kollitjes apo teshtimës mund të hidhen në një lartësi prej 8 metrash dhe distancimi shoqëror prej 2 metrash nuk është një distancë e sigurt.

“Para pak orësh një grup studiuesish publikuan një studim ku nga pikëpamja fizikë spërklat e teshtimësh apo kollitjes mund të hidhen në një lartësi prej 8 metrash. Pra distanca dy metra, nuk është një distancë e sigurt dhe kjo nuk është diçka negative për tu marrë si fakt. Kjo na tregon se duhet respektuar etika respiratore, kur teshtin të vemë dorën, të vendosim gropëzën e bërrylit para që të mos infektojmë të tjerët dhe njëkohësisht mbajtja e maskave të bëra vetë që nëse jemi të prekur nga koronavirusi të mos infektojmë dhe të tjerët” shprehet ai.

Më tej mjeku tregon se sa të rëndësishme janë maskat për ne.

“Maska a higjenën personale janë diçka që shumon drejt zeros. Gjëja e parë që duhet të kemi parasysh është të mos prekim hundë, sy dhe gojën qoftë me maskë qoftë pa maskë, të lajmë shpesh duart” thotë Erand Llanaj

18 Comments

 1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life websites and blogs

 2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life websites and blogs

 3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life authors and blogs

 4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life websites and blogs

 5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life websites and blogs

 6. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl authors and blogs

 7. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl websites and blogs

 8. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life authors and blogs

 9. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl authors and blogs

 10. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl authors and blogs

 11. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life articles and blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published.