A mund të shpërndahet Kuvendi? Flasin deputetët

Deputetët nga opozita e re shprehen pro shpërndarjes së parlamentit duke e parë si një zgjidhje të krizës. Madje me tone zhgënjyes nga kolegët që u futën në kuvend pas 30 qershorit shtojnë se kjo është domosdoshmëri.

Lefter Maliqi Mezi po pres që në datën 15 mars që presidenti të vijë në parlament dhe ta shpërndajë atë, sepse është parlament ilegjitim.

Socialistet pas manifestimit të 2 marsit nuk kanë ndryshim të qëndrimit. Madje tregohen edhe më të ashpër ndaj presidentit.

Ermonela Felaj Presidenti dhe kushdo mund të vijë në parlament, por jo të bëjë marrëzira të tilla, sepse nuk lejon kushtetuta, jo parlamenti.

Deputeti Xhemal Qefalia, thotë se Presidenti duhet të kthejë sytë tek ajo që përmend gjithnjë, te kushtetuta, për të kuptuar se s’mund ti shkarkojë.

Xhemal Qefalia Pra do t’i besojmë presidentit që thotë të mbrojmë kushtetutën, apo presidentit që thotë do të shpërndajë parlamentin duke shkelur kushtetutën. Unë besoj te e para që ai do ta mbrojë kushtetutën. S’mund ti bëhet presion parlamentit. Nëse ka shkelje anti-kushtetuese do të shikohet në komision sipas rregullave kur ligjet kthehen nga presidenti.

Gjatë manifestimit të 2 marsit, kreu i shtetit paralajmëroi se nëse mazhoranca do të vijojë të mos marrë parasysh dekretet e tij, atëherë ai do të presë marsin si afat për miratimin e reformës zgjedhore për të shpërndarë parlamentin.

5 Comments

  1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life articles and blogs

  2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life websites and blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published.