Në pamje të parë duke sikur kjo kodër që shikoni në foto është mbushur me mijëra drita dhe vezullon prej shumë kilometrash larg.

Por në të vërtetë, kjo kodër në Australi është e púshtuar nga flákët dhe po dígjet.

Kjo pámje, sa tmérruese dhe e búkur është shkrepur nga një banore e zonës dhe fsheh pas saj të vërtetën e hídhur të zjárreve që nisën në Australi mesnatën e ndërrimit të viteve. Sideni, vendi ku edhe ndodhet kodra është aktualisht më i nxehti, ku temperaturat arritën deri në 48.9C.

Zjarret kanë lënë pas 26 víktímá në njerëz dhe míliona kafshë të humbura.