Këshillit të Ministrave firmosi pak ditë më parë, marrëveshjen mes qeverisë shqiptare dhe Komisionit Ndërkombëtar për Personat e Zhdukur për nisjene kërkimit të eshtrave të personave të zhdukur gjatë diktaturës komuniste.

Janë rreth 4000 të zhdukur gjatë sistemit komusist të ekzekutuar nga regjimi si kudnërshtar të tij. Ndër këta 4000 persona janë edhe emrat e poshtëshënuar që i përkasin rrethit të Shkodrës.

Lista është përpiluar nga shoqata e ish-të përndjekurve politik të Shkodrës.

Të pushkatuarit nga Shkodra, që su dihet varri