Facebook dhe Instagram nuk do të lejojnë më ndikuesit që të promovojnë produktet e duhânit ose ârmët në platformat e tij duke përdorur “përmbajtje të markës”.

Instagram njoftoi ditën e djeshme se nuk do të lejojë më “përmbajtje të markës” që promovon ato mallra në secilën platformë. Në qershor, Instagrami bëri një ndryshim që do t’i linte reklamuesit të promovonin postime nga ndikuesit, ose përdoruesit që punojnë me marka për të promovuar shërbime ose produkte.

Ky ndryshim mbyll një boshllëk në politikat e reklamimit të Facebook. Edhe pse politikat e reklamave në Facebook kanë ndaluar reklamimin e duhanit dhe ârmëve, përdoruesit privatë mund të bëjnë postimet e tyre, dhe deri më tani reklamuesit mund të vendosnin teorikisht promovim të paguar pas atyre postimeve.

Kompania tha se do të fillojë zbatimin e rregullit të ri gjatë javëve të ardhshme. Një zëdhënës i Instagramit tha që kjo është hera e parë që po zbaton kufizime për llojin e artikujve që mund të promovohen për përmbajtje të markës.

Burimi: cnbc.com