Deputetja shqiptare e cila përfaqëson Suedinë në Parlamentin Evropian, Arba Kokalari, herë pas here është prononcuar edhe për Shqipërinë dhe aspiratat e saj në rrugën e integrimit në BE.

Teksa shprehet se vendlindja e saj është Shqipëria dhe se Suedia është vendi ku është rritur dhe ka krijuar jetën, Kokalari thekson se është me rëndësi marrëdhënia mes dy vendeve në kuadër të tregtisë dhe aspekteve të tjera duke e cilësiar si diçka positive për të ardhmen e dy vendeve.

Eurodepuetja është shpresëplotë se Shqipëria do ti bashkohët kumunitetit europian një ditë.

“Unë kam lindur në Shqipëri dhe kam shumë prej historisë sime atje, ndërsa në Suedi u rrita dhe kam jetën time. Ndryshimet midis Shqipërisë dhe Suedisë i kam parë gjithmonë si pasuri dhe vlera. Shpresoj dhe besoj se Shqipëria do t’i bashkohet komunitetit europian një ditë. Se marrëdhënia midis Suedisë dhe Shqipërisë, në kuadër të tregtisë dhe aspekteve të tjera, duhet të vijojë të rritet, sepse do të ishte një gjë shumë e mirë për të ardhmen e të dy vendeve”, është shprehur Kokalari

Arba Kokalari – Swedish politician and a Member of the European Parliament

"Unë kam lindur në Shqipëri dhe kam shumë prej historisë sime atje, ndërsa në Suedi u rrita dhe kam jetën time. Ndryshimet midis Shqipërisë dhe Suedisë i kam parë gjithmonë si pasuri dhe vlera. Shpresoj dhe besoj se Shqipëria do t’i bashkohet komunitetit europian një ditë. Se marrëdhënia midis Suedisë dhe Shqipërisë, në kuadër të tregtisë dhe aspekteve të tjera, duhet të vijojë të rritet, sepse do të ishte një gjë shumë e mirë për të ardhmen e të dy vendeve"This year Sweden celebrate 50 years of Diplomatic relations with Albania 😀 Therefore, we asked people with a connection to both countries to tell us about what Albania and Sweden means to them. Fifth one out Arba Kokalari – Swedish politician and a Member of the European Parliament#SwedenandAlbania

Posted by Embassy of Sweden in Tirana on Friday, December 13, 2019