Kryeministri i vendit, Edi Rama ka propozuar emrin e kreut  të Komisionit të Ekonomisë, Arben Ahmetaj si ministër Shteti për Rindërtimin. Lajmi konfirmohet nga vetë shefi i qeverisë, i cili thotë se duhet krijuar një vend i posaçëm edhe në tryezën e Këshillit të Ministrave për të koordinuar institucionet vendase dhe ato ndërkombëtrare pas tërmeti tragjik të 26 nëntorit.

Programi i Rindërtimit dikton hapjen e një vendi të posaçëm edhe në tryezën e Këshillit të Ministrave,ku një ministër i ngarkuar ekskluzivisht me koordinimin e të gjitha institucioneve vendase e ndërkombëtare që lidhen me këtë program,të ndjekë orë e minutë zbatimin e Programit?

Elqh2pvwkaepmyg