Çfarë do të ndodhë me banorët e prekur nga tërmeti që kanë kredi? Flet eksperti

Dëmet nga tërmeti nuk kanë kursyer as dhjetra banesa të cilat janë blerë me ndihmën e një kredie në banka.

Spiro Brumbulli Sekretar i Përgjithshëm i Shoqatës së Bankave, ishte i ftuar në emisionin e gazetares Eni Vasili, ku iu përgjigj dhe një prej pyetjeve më shqetësuese të ditëve të fundit: Çfarë do të bëhet me banorët që kanë marrë shtëpitë me kredi dhe u është shembur shtëpia?

“Rasti i të gjithë atyre që kanë humbur shtëpinë dhe që kanë kredi, është lehtësues për ata, domethënë nuk do të barrën e ripagimit të kredisë për sa kohë ata kanë bërë një sigurim të pronës apo kredisë.

Të gjithë ata që kanë marrë kredi për shtëpi kanë bërë një sigurim, por ka dy lloje sigurimesh, në varësi të asaj që ka ofruar banka ose asaj që ka kërkuar kredimarrësi. O ka siguruar vlerën e pasurisë në vlerën e tregut ose çdo vit ka siguruar vetëm vlerën e kredisë së mbetur.

Të gjithë ata që kanë marrë kredi duhet të adresohen pranë bankës të informohen se çfarë duhet të bëjnë konkretisht, por të gjithë ata që kanë të paguar prim sigurimi janë të mbrojtur pasi shoqëria e sigurimit duhet të paguajë pjesën e mbetur të kredisë”, tha Brumbulli.

(E.K/Faxweb.al)

4 Comments

  1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl websites and blogs

  2. Bulunduğumuz dönem içerisinde insanlar para kazanmak için birçok farklı yola başvuruyorlar. Bu yollar genellikle kolay para kazanma yolları oluyor. Fakat bu alanlar para kazandırabildiği gibi kaybettirebiliyor da. Bu sebeple seçilecek yatırım alanları iyi analiz edilmelidir. Gelişen teknoloji bu yatırım alanları genişlemiş ve insanlar için büyük fırsatlar ortaya çıkmıştır. Bu fırsatlardan biri de bahis oyunlarıdır.İnsanların bahis oyunlarına gösterdikleri ilgi her geçen gün artarken oynadıkları bahis miktarı da artmaya devam ediyor. Bunun ne kadar doğru olduğu tartışılsa da kazanç elde edildiğinde bahisçilerden daha mutlusu yok. Bahis siteleri bu insanların daha fazla bahis oynamasını sağlamak için farklı casino bahisleri çıkarmaya başladılar. Bu casino bahislerinin başında da sweet bonanza slot oyunları geliyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.