Operacionet e kërkimeve dhe shpëtimeve janë ndërprerë për shkak të një tjetër tërmeti. Dosja.al mëson se trupat e shpëtimit janë tërhequr pasi rreziku për tërmete të tjera vijon ende. 

Vetëm para pak minutash e gjithë Shqipëria u trondit sërish nga një tjetër tërmet i fuqishëm me magnitudë 5.6 gradë të shkallës righter.