Një gjest i veçantë është bërë paraditen e sotme nga një nënë e re nga Korça e cila është afruar pranë vendit ku grumbullohen ndihmat për të prekurit nga tërmeti. Bashkëshorti i saj ka sjellë edhe disa qese dhe më pas është kthyer duke marrë në krah fëmijën, për të lënë karrocën për të prekurit nga tërmeti. Nëna e ka marrë të fëmijën përdore për t’u larguar pastaj pa karrocën.