Qindra tonelata mbetje të ngurta gjenden në brigjet e lumejve .

Mbetjet plastike dhe ato inerte derdhen në det përmes lumenjve, duke shkaktuar një ndotje alarmante.

Ekspertët bëjnë apel për zgjidhje afatgjata me trajtimin e mbetjeve urbane dhe ujërave të zeza, në mënyrë që lumenjtë të rikuperojnë dalëngadalë ekosistemin dhe habitatet e tyre.

Ndërsa, për të frenuar këtë fenomen institucionet duhet të zbajtojnë edhe gjobat administrative

Nderkohë, Bashkia Shkodër po vijon ndërhyrjen për pastrimin e zonave problematike, ku pak ditë më parë u bë e mundur largimi i mbetjeve në fshatin Boks.