Një ditë, ata mund të kuptojnë se nuk është “thjesht një qen”, por ai që më jep humanizëm dhe më pengon të jem “thjesht njeri”

Vetëm një qen.

Herë pas here njerëzit më thonë “qetësohu, është thjesht një qen” ose “është shumë para vetëm për një qen”. Ata nuk e kuptojnë distancën e përshkuar, kohën e investuar apo kostot e bëra nga “vetëm një qen”.

Disa nga momentet e mia më krenare kanë ndodhur me “vetëm një qen”.

Kanë kaluar shumë orë duke qenë shoqëria ime e vetme “vetëm një qen”, por asnjë moment nuk jam ndjerë e përbuzur. Disa nga momentet e mia më të trishtuara kanë qenë për shkak të “vetëm një qeni” dhe në ato ditë gri, prekja e butë e “vetëm një qeni” më dha ngushëllim dhe arsye për të kaluar ditën.

Nëse ju gjithashtu mendoni “është thjesht një qen”, atëherë me siguri do të kuptoni fraza si “vetëm një mik”, “vetëm një agim” ose “vetëm një premtim”. “Vetëm një qen” sjell në jetën time thelbin e miqësisë, besimit dhe gëzimit të pastër të shfrenuar. “Vetëm një qen” nxjerr në pah dhembshurinë dhe durimin që më bëjnë një person më të mirë.

Për “thjesht një qen” do të zgjohem herët, do të bëj shëtitje të gjata dhe do të pres me padurim të ardhmen. Pra, për mua dhe njerëzit si unë, nuk është “thjesht një qen”, por një mishërim i të gjitha shpresave dhe ëndrrave të së ardhmes, kujtimeve të së shkuarës dhe gëzimit absolut të momentit. “Vetëm një qen” nxjerr të mirat tek unë dhe më largon mendimet nga vetja dhe shqetësimet e përditshme.

Shpresoj se një ditë ata mund të kuptojnë se nuk është “thjesht një qen”, por ai që më jep humanizëm dhe më pengon të jem “thjesht njeri”. Kështu që herën tjetër që të dëgjoni frazën “thjesht një qen”, thjesht buzëqeshni sepse ata “thjesht nuk e kuptojnë”.

“Vetëm një qen”, nga Richard A. Animals

Përgatiti: Albert Vataj