Ky eshte Zef Hila 60 vjec nga fshati Hajmel I bashkise Vau Dejes. Sa here mundet Zefi vjen ne Shkoder per te shitur vezet e pularise se tij.

Ne pamundesi per te marre nje vend qe te paguaje taksa, I moshuari ka zgjedhur ti shese rruges! Ardhja ne Shkoder thote ai me kushton me fugon 4 mije leke te vjetra, e fitimi nga vezet eshte I paket. Tregu eshte I veshtir per tu gjetur thote I moshuari.

Ai ka rreth 100 pula, por kostoja e mbajtjes se tyre eshte rritur pasi cmimi I misrit dhe grurit eshte rritur. Ndersa kompensimin per mbjellje te grurit Hila e quant e paperfillshme duke e krahasuar me cmimet e punimit te tokes dhe plehrave organik.

Hila apelon drejt institucioneve qe te jene me afer fermerve dhe rikthimit te mbjelljes se tokave ne fshatra kaq e domosdoshme sidomos ne keto kohe krize qe po jetojme!