Mbretëresha Elizabeth ndërroi jetë më 8 shtator dhe Princi Harry e ka të vështirë ta pranojë këtë, pasi nuk mundi të përmbajë emocionet e tij gjatë procesionit të arkivolit të saj nga Pallati Buckingham në Westminster Hall të mërkurën.

Një foto e Harrit në moshën 11-vjeçare është shfaqur dhe princi ëndërrimtar i atëhershëm shoqëroi gjyshen dhe stërgjyshen e tij, duke mbajtur një çadër dhe duke mbrojtur dy gratë nga shiu.

Fotoja u shkrep në vitin 1995 kur familja mbretërore ishte në Sandringham për Krishtlindje dhe është e mundur që të ishte marrë edhe në ditën e Krishtlindjes kur ata ishin jashtë kishës para shërbimit.

Princi Harry ngriti dorën për t’u siguruar që ombrella e tij të ishte mjaft e lartë për Mbretëreshën Elizabeth dhe stërgjyshen e tij. Humbja e gjyshes së tij e ka shkaktuar dëm pasi princi dukej dukshëm i stresuar të mërkurën në Westminster dhe gruaja e tij, Meghan Markle, ishte aty për t’i mbajtur dorën për ta ngushëlluar.

Harry dhe Meghan Markle thanë në një deklaratë: “Duke festuar jetën e gjyshes sime, Madhëria e saj i kujton të gjithëve busullën udhëzuese që ajo ishte për shumë njerëz dhe përkushtimin e saj ndaj shërbimit dhe detyrës. Ai ishte i admiruar dhe i respektuar botërisht”.

Gjithashtu, Princi Harry theksoi në mesazhin e tij: “Gjyshe, ndërsa kjo ndarje përfundimtare na sjell pikëllim të madh, unë jam përgjithmonë mirënjohës për të gjitha takimet tona të para, që nga kujtimet e mia të hershme të fëmijërisë me ty, deri në takimin me ty për herë të parë”. Komandant i Përgjithshëm dhe në momentin e parë që takoi gruan time të dashur dhe përqafove stërnipërit e tu të dashur“./abcnews.al