30 nxenes jane regjistruar ne konviktin e shkolles “Prenke Jakova” ndonese kapaciteti eshte per 400 shtreter. Drejtori Ervin Gjini thote se ofrohen te gjitha kushtet ndersa fjetja dhe ushqimi jane falas

Duke qene se reghjistirmet ne shkollat profesionale vijojne deri me daten 30 shtator, Gjini thote se mund te kete regjistrime te reja edhe ne konvikt.

Regjistrimet ne konvik jane ne shifra te njejta me nje vit me pare, nderkohe qe renja e numerit te nxenesve ne vitet e fundit eshte evidentuar edhe ne konvikte, duke patur me pak nxenes te akomoduar aty.