Perseidi konsiderohet gjerësisht si “shiu më i mirë i meteorëve të vitit”.

Perseidi ndodh çdo vit. Një meteor tipik Perseid thuhet se udhëton me 133,200 mph. Ato digjen në atmosferën e Tokës, duke u shfaqur si vija të ndritshme nëpër qiell.

Pothuajse asnjë nga pjesët shkëmbore të mbeturinave nuk arrin në sipërfaqen e planetit tonë. Kur e bëjnë, ato kthehen në meteorë.

Si të shikoni Shiun e Meteorëve të Perseidit
Orët e para të agimit janë koha më e mirë për t’i parë ato. Shiu i meteorëve ndodh në çdo kohë midis mesnatës dhe lindjes së diellit.

Topat e zjarrit mund të shfaqen kudo në qiellin e natës.

Për pamjet më të mira, shkoni diku në një vend të errët dhe të izoluar nga drita ku keni një pamje të plotë të qiellit.

Nuk do të keni nevojë për teleskop apo dylbi pasi është më mirë të keni një pamje sa më të gjerë të qiellit.

Në mënyrë tipike, rreth 60 meteorë bien në orë.