Nga 11 zjarre qe u shfaqen pasditen e djeshme ne Bashkine Shkoder dhe ne Malesi e Madhe 10 prej tyre jane arritur te izolohen dhe te shuhen nderkohe vijon te jete active vatra e zjarrit ne Vilze ne njesine administrative te Postribes

kjo u be e ditur sot gjate takimit qe u zhvilua ne prefecture mes prefektes Angoni dhe shtabit te emergjencave . Angoni ne fjalen e saj falenderoi forcat e zjarfikesve per punen e bere ndersa beri te ditur se aktualisht jane ne terren rreth 60 forca ushtrie, zjarrefikesit dhe strukturat e tjera operacionale per shuarje e flakeve.

Gjate muajit Korrik dhe ne 10 diteshin e pare te Gushtit I gjithe territori I Qarkut Shkoder eshte perfshire nga vatrtat e zjarrit ku me te theksuara kane qene ne bashkite Shkoder , Malesi e Madhe dhe Vau Dejes