Familja konsiderohet e shenjtë, kudo në botë. Koha me familjen është dhe mënyra më e mirë për të pasur një jetë sa më të qetë dhe larg stresit

Ndonjëherë njerëzit përfshihen nga punë të tepërta dhe nuk i kushtojmë vëmendjen e duhur familjes

Por gjithmonë duhet pasur parasysh, se kërkohet vëmendja e duhur karshi familjes, për të mos e lënë pas dore për asnjë moment. Ja disa arsye pse

Nisemi nga një supozim i rëndësishëm Çdo familje është një sistem unik dhe pa të ngjashëm, ndaj secila familje ka mënyra të ndryshme të të qëndruarit bashkë, të shfaqjes së dashurisë. Është e rëndësishme të mos bëjmë krahasime me grupe të tjera familjesh, për të cilat nuk kemi dijeni mbi vështirësitë dhe mungesat që patjetër që i kanë

Ngarkesat e punës, nuk ia heqin rëndësinë kohës së kaluar së bashku me familjen. Duke qëndruar cilësisht bashkë, do ta lejojë bërthamën tuaj familjare të jetë e qetë, në harmoni dhe në ekuilibër. Pas orëve të gjata të kaluara në punë, shumica e prindërve mezi presin të kthehen në gjirin e familjes, aty ku i presin me padurim fëmijët, bashkëshorti apo bashkëshortja. Po si tia dilni mbanë, duke pasur parasysh që bota e punës sot kërkon shumë sakrifica Nuk është e thjeshtë.

Kemi përzgjedhur disa ide Punoni më pak ose kërkoni të punoni me kohë të pjesshme. Organizoni pushime ti kaloni të gjithë së bashku ose shfrytëzoni fundjavat. Kushtojini më pak kohë pasioneve personale që mund të keni. Mundohuni të jeni sa më shumë pjesëmarrës në shtëpi. Nëse keni fëmijë të vegjël, për të kaluar më shumë kohë me ta, lexojini diçka para se të flenë