Me 11 shtator, të premten mblidhet Asambleja Kombëtare e Partisë Socialiste, ku do të merren vendimet politike për fushatën elektorale, lidhur me zgjedhjet e dekretuara tashmë, që do të mbahen me 25 prill të vitit të ardhshëm.

Çfarë pritet nga kjo mbledhje më me kërshëri, është ndryshimi i mundshëm i qeverisë.

Vetë Rama e ka bërë të ditur, se, ata që janë të lodhur do të lihen në stol, duke lënë të kuptohet se do të ketë lëvizje.

Po ashtu, T.Ch, tha një ditë se të paktën dy ministra do të largohen.
Ilir Beqaj, me detyra e përgjegjësi të reja të ngarkuara nga Kryeministri, u shpreh se derisa gjithë bota po ndryshon, nuk ka pse të mos ndodhë kjo edhe me qeverinë.

Dhe Asambleja është vendi i duhur.

Në befasi të flotë. Rama ka krijuar momente të tilla shpesh, ku dikush ikën e dikush vjen, dhe e gjitha merret vesh aty. Kjo ka ndikuar për të rritur autoritetin e Ramës në parti.

Është shumë e besueshme, se një nga ikjet më të forta nga qeveria, të jetë ajo e Ministrit të Brendshëm, Sandër Lleshaj.